Política 07/09/2016

Rovira augura uns mesos de mobilitzacions al carrer per "protegir" les institucions catalanes de la judicialització del procés

La dirigent de Junts pel Sí afirma que la qüestió de confiança és una "gran oportunitat" perquè les forces independentistes es posin d'acord en la manera de culminar el procés

Ara
2 min
Rovira augura uns mesos de mobilitzacions al carrer per "protegir" les institucions catalanes de la judicialització del procés

BarcelonaLa secretària general d'ERC i dirigent de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha augurat aquest dimecres una tardor de mobilitzacions independentistes al carrer per "protegir les institucions" del país davant de la judicialització del procés sobiranista per part dels estaments de l'Estat. En declaracions a TV3, Rovira ha explicat que creu que la gent haurà de "sortir al carrer" a manifestar-se per "reforçar" el Govern i el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent independentista ha respost així les declaracions de la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, que en l'obertura del curs judicial va alertar ahir el rei del "total menyspreu a l'ordenament constitucional" per part d'alguns sectors de l'independentisme català i va prometre mà dura contra el procés.

La qüestió de confiança 'és la nostra gran oportunitat'

Rovira també ha opinat sobre la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà Carles Puigdemont el 28 de setembre, un escull superat després que la CUP anunciés que hi votarà a favor. La número dos d'ERC ha dit que aquest tràmit parlamentari és una "gran oportunitat" per culminar el procés i fer la independència, ja que és la via per "posar-nos d'acord en com arribem fins al final".

En aquest punt, ha explicat que serà cabdal l'aprovació de la llei de transitorietat jurídica, que substituirà el marc legal vigent amb la legislació d'una eventual Catalunya independent, ja que serà la "cobertura legal" perquè es puguin posar les urnes, siguin quines siguin. I és que segons Rovira la manera com culminar el procés encara està a l'aire.

De moment, sobre la taula hi ha la proposta d'acabar-lo amb unes eleccions constituents i un referèndum posterior per validar la Constitució (és el que recull el full de ruta de Junts pel Sí) o bé fer un referèndum unilateral d'independència, una idea que avala la CUP, Demòcrates i l'ANC, entre altres actors. "Ens hi posarem bé en aquella opció que generi més consens polític", s'ha limitat a dir.

stats