Política 20/10/2013

Ruiz- Gallardón: "Artur Mas mai veurà la independència de Catalunya"

El ministre de justícia explica en una entrevista a 'La Razón' que "encara que Madrid volgués, entenent per Madrid la resta d'Espanya, no es podria arribar a la fórmula que pretén l'independentisme català dins de la Constitució"

Efe
1 min
El ministre espanyol de Justícia, Luis Albert Gallardón, aquest divendres / EFE

Madrid"La independència de Catalunya és impossible des de l'anàlisi jurídica, política i econòmica. No hi ha viabilitat per a un estat català, ni dins ni fora de la Unió Europea, perquè cal recordar que tot i que és rotunda la declaració de la UE que qualsevol secessió d'una part d'alguns dels estats membres el situa fora de la Unió, això no vol dir per si mateix que s'adquireixi la condició d'estat", afirma el ministre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per a això cal un reconeixement exprés per part de Nacions Unides, informat pel Consell de Seguretat. Cap de les grans nacions donen suport a processos de secessió, que distorsionen l'estabilitat que, en aquests moments, necessita Europa i el món".

Preguntat sobre si el president de la Generalitat és conscient del que apunta el ministre, aquest respon: "Sí, ho sap Artur Mas i els dirigents d'Esquerra. Ho saben els que estan promovent un discurs independentista, que la seva proposta no és viable, i ells són els que hauran d'assumir la responsabilitat d'explicar a aquells ciutadans als quals han enganyat amb una quimera que saben que no és assolible, amb una il·lusió que no podran convertir en realitat, per què no els van dir la veritat des del primer moment".

stats