Política 07/09/2016

L'ANC, sobre la presència de Puigdemont a la Diada: "Estem enormement satisfets"

Les entitats independentistes confien que la participació del president i d'Ada Colau animarà a la mobilització

Núria Orriols
2 min
L'ANC, sobre la presència de Puigdemont a la Diada: "Estem enormement satisfets"

Barcelona"Estem enormement satisfets". Amb aquesta frase ha valorat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre -tal com ha afirmat avui en una entrevista a l'ARA que es publicarà íntegrament diumenge-. Sànchez ha comparegut en roda de premsa conjuntament amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, després d'una reunió amb el cap de l'executiu al Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez ha considerat que és "molt simbòlic" que Puigdemont acudeixi a Salt, a les comarques gironines. "Reforça la crida a la multitud de persones", ha dit, i ha afegit que donarà una "imatge d'un país dempeus i decidit a acompanyar les institucions" cap a la independència. En aquest sentit, ha assegurat que és una Diada "molt important" perquè és la primera després de les eleccions del 27 de setembre i també perquè es produeix en un moment d'"ofensiva" dels poders de l'Estat contra els "principis democràtics".

Visualitza l'anunci de PuigdemontTambé ha afirmat que la presència de Puigdemont ajudarà a incentivar encara més la participació a la mobilització. "La decisió del president suma, i també suma la presència de l'alcaldessa de Barcelona", ha assegurat.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha volgut posar de manifest el caràcter "transversal" de la Diada a causa de la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que també ha anunciat que hi participaria. De fet, les entitats han anunciat que si se segueix el ritme d'inscripcions actual, s'assoliran en les pròximes hores els 300.000 inscrits.

L'ANC ha deixat clar que la convocatòria és "inequívocament independentista" però que hi ha un espai "comú" de lluita per les llibertats i de suport a les institucions pròpies. Cuixart també ha assegurat que la presència de Colau i Puigdemont són una mostra que "s'ha superat l'etapa autonòmica" i que Catalunya es troba en una situació de "preindependència".

Munté assegura que el Govern se sent "còmode amb l'objectiu que persegueix la Diada"

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha comparegut després de la reunió al Palau de la Generalitat i ha defensat el dret de Puigdemont a manifestar-se a la mobilització "com un ciutadà més". També ha argumentat que és "totalment compatible" participar-hi i ser el cap de l'executiu català.

Munté ha recordat que Puigdemont ha participat cada any a les mobilitzacions de l'ANC i Òmnium i ha deixat clar que enguany el Govern "se sent còmode" i hi ha "plena coincidència" amb l'objectiu que persegueix la manifestació independentista. De fet, ha remarcat, és la primera Diada després de les eleccions del 27 de setembre.

La portaveu del Govern també ha anunciat que hi participaran tots els consellers -menys el d'Interior- en les diferents seus del territori. El conseller de Cultura, Santi Vila, serà a Salt, i el de Justícia, Carles Mundó, a Berga.

stats