Política 03/09/2016

Sánchez fa el pas: "Treballarem sense descans per entendre'ns amb les forces del canvi i posar fi a Rajoy"

"Quines raons més necessitem per acabar amb el fracàs del PP?", es pregunta el secretari general del PSOE, que reclama un executiu "net, creïble i dialogant". Podem assegura que serà "flexible" amb els socialistes

Ara
2 min
Sánchez revifa l’acord amb Rivera per atacar Podem

BarcelonaPedro Sánchez ho tornarà a intentar. "Treballarem sense descans per entendre'ns amb les forces del canvi i posar fi al fracàs de Mariano Rajoy", ha assegurat el secretari general del PSOE en un acte de partit a Oroso (Galícia). "Quines raons més necessitem per acabar amb el fracàs del PP?", s'ha preguntat Sánchez, dirigint-se a Podem i a Ciutadans per tal d'articular una alternativa al candidat conservador, que aquesta setmana ha fracassat al Congrés de Diputats en l'intent de revalidar el càrrec com a president del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez, en el seu discurs, ha carregat contra el PP pels casos de corrupció i ha demanat que l'Estat tingui un executiu "net, creïble i dialogant". També s'ha encarregat de retreure al govern espanyol la intenció de situar José Manuel Soria, exministre d'Indústria esquitxat pels anomenats 'papers de Panamà', a la direcció executiva del Banc Mundial.

L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, en un acte a València, ha demanat als partits que es posin d'acord per tal d'evitar unes terceres eleccions.

Ambigüitat a Ferraz

La secretària d'estudis i programes del PSOE, Meritxell Batet, ha interpretat de manera diferent la intenció de Sánchez. En una entrevista a RAC1, ha negat que el líder socialista s'estigui postulant per al presidència perquè no té sentit que es presenti a una possible "investidura fallida". També ha reiterat que sembla complicat generar una alternativa de canvi que pugui fer que Rajoy deixi la Moncloa. Ferraz, però, busca treure's pressió de sobre i demana als partits que volen impulsar una alternativa, com Podem, que estiguin disposats a "canviar de posicions i punts de vista".

Iceta aposta per buscar el partit de Pablo Iglesias

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dissabte que després de la investidura fallida de Mariano Rajoy com a president del Govern correspon al PSOE "intentar" un acord amb Podem "al que no s'oposi Ciutadans". En declaracions als periodistes a les festes del barri de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat, Iceta ha reivindicat una majoria "alternativa" al PP.

El líder dels socialistes catalans també ha reivindicat "parlar" amb Coalició Canària, amb el PNB, amb ERC o bé amb el Partit Demòcrata Català, l'antiga Convergència, encara que ha deixat clar que "en un acord d'investidura no caben hi reivindicacions com un referèndum d'independència".

La visió de Podem

El diputat d'Units Podem Miguel Ángel Bustamante ha assenyalat aquest dissabte que després del "fracàs" de Rajoy és "el moment" del líder del PSOE de formar un govern "progressista", de manera que la seva formació serà "flexible". Bustamante, que ha participat a Sevilla en una manifestació contra les retallades en educació a Andalusia, ha dit als periodistes que Sánchez ha de buscar ara la formació d'un govern "alternatiu" davant de la "corrupció" de Rajoy.

"Ahir va ser la crònica d'una mort anunciada", ha afegit el diputat nacional, que considera que hi ha "números i alternatives" per "fer fora" el PP i per formar govern. Ha assegurat que IU i Units Podem seran "flexibles en la negociació" perquè tenen una "voluntat real de canvi" per transformar el país i canviar les seves polítiques.

Ha explicat que estan disposats a negociar amb totes les forces sobre la base dels seus 50 punts de programa i entén que "hi ha números" amb les forces polítiques nacionalistes.

stats