SOBIRANISME CIVIL
Política 23/05/2016

Sànchez crida a la unitat per recuperar la influència de l’ANC

Ara
2 min
Jordi Sànchez va ser reescollit diumenge com a president de l’ANC.

BarcelonaAl llarg de les últimes quatre Diades, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha erigit en el motor principal de la mobilització sobiranista al carrer. L’últim any, però, l’estructura de l’entitat s’ha vist sacsejada -reproduint les no sempre fluïdes relacions entre partits defensors de la independència- per tensions internes. Jordi Sànchez, reelegit dissabte com a president de l’entitat en una votació frec a frec amb Liz Castro, vol girar full, reconstruir la unitat perduda i, d’aquesta manera, recuperar la capacitat d’influència i de “pressió política” de l’ANC. “Hem sigut un factor determinant”, va assenyalar Sànchez en entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio. En aquest sentit, el president de l’Assemblea va voler deixar clar que faran costat als diputats quan arribin “atacs” del govern espanyol, però que “empenyeran” en cas que vegin que no s’està fent la feina “com cal”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De portes endins, Sànchez va voler rebaixar la constatació -feta pública dissabte mateix per ell i Castro- que a l’ANC hi ha hagut tensions internes. “No hi ha divisió a l’entitat, hi ha debat ric d’idees i moltes aportacions. Ahir va guanyar l’Assemblea amb el tancament de files del secretariat”, va considerar el dirigent sobiranista, que no es va estar de criticar una “excessiva exposició mediàtica” de les pulsions internes. “Tota institució o entitat democràtica ha de tenir en els processos d’elecció dels càrrecs l’expressió de màxima pluralitat, i ha de poder escollir sense que s’interpreti com a divisió. Una realitat com la de l’ANC és absolutament transversal”, va argumentar sobre el xoc entre sectors exemplificat en la tria dels alts càrrecs de l’entitat.

Advertència a Francesc Abad

La voluntat del secretariat de mostrar unitat en l’independentisme va durar poc. Francesc Abad, un dels nous membres, va piular en contra de la decisió de la CUP de “deslliurar-se” del pacte amb Junts pel Sí: “La CUP demostrant per què la gent sense principis ni valors ni aguanten la mirada ni respecten els pactes. #xusma”. Sense citar-lo, Sànchez li va retreure l’actitud en un altre tuit: “L’insult i la desqualificació no és ni serà l’estil de l’Assemblea. Sumar és gestionar amb respecte diferents estratègies cap a la independència”.

stats