Política 17/09/2016

El TSJC rebutja que Altafaj es presenti com a "representant permanent" de la Generalitat davant la UE

El Govern recorrerà la interlocutòria del tribunal, que suspèn cautelarment la denominació perquè comporta "risc de confusió" per tercers estats

Ara
1 min
Amadeu Altafaj: “Alguna cosa ha de canviar a Bèlgica”

BarcelonaEl representat permanent de Catalunya a la UE, Amadeu Altafaj, no podrà continuar presentant-se com a tal. La Generalitat va rebre ahir una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspèn cautelarment la denominació de "representant permanent", segons han confirmat fonts del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tribunal atén així en una interlocutòria a través de la sala del contenciós administratiu la petició de l'Advocacia de l'Estat, que havia impugnat el decret 2/2015 de nomenament del representant permanent davant la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Segons ha avançat Nació Digital, el tribunal considera que la denominació de "representant permanent" comporta un "risc de confusió" sobre l'abast de l'acció exterior de la Generalitat, ja que és una fórmula habitual a escala internacional.

La Generalitat, que va rebre la interlocutòria a última hora de divendres, ja treballa per recórrer la decisió del TSJC. Fonts del Govern subratllen, però, que la interlocutòria només afecta la denominació del càrrec d'Altafaj i en cap cas les seves funcions, de manera que es continuarà treballant amb tota normalitat.

El mateix Altafaj ha reaccionat aquest dissabte a la situació en un missatge a Twitter: "Serem el que el poble de Catalunya decideixi que hem de ser. Cap tribunal ni govern espanyol decidirà el nostre futur. Som i serem", ha dit.

La resolució del TSJC se suma a les dificultats amb què ha topat la Generalitat fins ara per desplegar la seva acció exterior, després que el Tribunal Constitucional forcés el Govern a canviar el nom de la conselleria perquè no es digués d'Afers Exteriors.

stats