POLÍTICA
Política 24/02/2014

El TSJC rebutja la petició del fiscal de separar el suposat delicte de suborn d'Oriol Pujol del cas de les ITV

La sala civil i penal de l'alt tribunal reafirma la decisió del magistrat instructor perquè considera que hi pot haver "continuïtat delictiva" amb la trama principal

Acn
2 min
El diputat de CiU Oriol Pujol ja està imputat per tràfic d'influències en la trama per aconseguir estacions d'ITV.

BarcelonaLa sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a dictaminar que el suposat cas de suborn perpetrat per Oriol Pujol s'investigui dins la trama general de les ITV. El fiscal va demanar que s'imputés Pujol pel suposat cobrament de 30.000 euros per votar esmenes favorables als empresaris imputats i sol·licitava que s'inclogués en una peça separada per no endarrerir la peça principal, basada en tràfic d'influències. Aquesta petició va fer ajornar la vista prevista en què els advocats havien de pronunciar-se sobre la petició d'imputació del fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat instructor va considerar que els dos delictes estan molt relacionats i, per tant, s'han d'acumular en la mateixa causa, ja que veu "continuïtat en el desenvolupament d'uns fets tant a nivell de planificació com de realització", així com una "progressió delictiva al llarg del temps en la materialització i consecució d'uns objectius preestablerts ben definits". A més, també remarcava que hi havia un "entramat piramidal que sempre era el mateix", format per Oriol Pujol, Ricard Puignou i Sergi Alsina.

Un recurs del fiscal anticorrupció Fernando Maldonado va fer ajornar sense nova data la vista prevista al gener sobre la possible nova imputació d'Oriol Pujol per un delicte de suborn en el cas de les ITV. El magistrat instructor del TSJC havia citat les acusacions i els advocats defensors de Pujol, la seva dona, i els empresaris Ricard Puignou i Sergi Alsina, perquè es pronunciessin sobre la nova petició d'imputació per part de la fiscalia. El ministeri públic apunta que Pujol hauria cobrat 30.000 euros per part dels empresaris per votar a favor d'esmenes a la llei de seguretat industrial.

En el seu escrit, la fiscalia demanava que aquesta nova imputació s'investigués en una peça separada perquè la part principal del cas, el suposat tràfic d'influències, ja està gairebé enllestida. Però el magistrat instructor va considerar que els dos delictes estan molt relacionats i, per tant, s'han d'acumular en la mateixa causa, cosa que retardaria una mica la finalització de la instrucció.

Els tres magistrats de la sala civil i penal refermen la decisió del seu col·lega i consideren que el suposat delicte de suborn passiu comès durant la tramitació de la llei de seguretat industrial i el suposat delicte de tràfic d'influències durant l'elaboració del nou mapa i reglament d'estacions d'ITV formarien part del mateix pla, i per tant no és "només aconsellable sinó necessari" ajuntar les dues causes per conèixer realment els fets.

stats