Política 21/10/2014

Tots els municipis de la Catalunya Central tindran punts de votació pel 9-N

Els de les comarques de Girona que no tenen institut ofereixen locals municipals per fer la consulta

Acn
2 min
La vicepresidenta Ortega el dia que va presentar el dispositiu de la consulta suspesa pel TC.

BarcelonaTots els municipis de la Catalunya Central podran tenir punts de votació pel 9-N, segons ha confirmat la delegació del Govern al territori. Les comarques del Bages, Berguedà, Osona, Solsonès i Anoia tenen un total de 127 municipis que no disposen d'institut públic, i tots els consistoris d'aquestes localitats han decidit cedir un local municipal al Govern perquè els ciutadans puguin votar. En total, a les comarques centrals hi ha 165 municipis, 38 dels quals disposen d'un institut públic per celebrar les votacions del proper 9-N. La delegació del Govern a la Catalunya Central ha dut a terme un procés de reunions amb alcaldes per assegurar el màxim de punts de votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots els municipis gironins sense institut ofereixen locals municipals

A més, tots els municipis gironins que no tenen institut ja han proposat al Govern locals on poder votar el 9-N. El llistat, que ja es troba damunt la taula del Departament de Governació, inclou equipaments de 171 municipis (com ara centres cívics, locals socials i -fins i tot- alguna escola). Des de dissabte, la Delegació del Govern s'ha anat reunint amb els alcaldes perquè aquests municipis no quedessin sense col·legi electoral. La resposta que s'ha rebut ha estat massiva. Independentment del color polític, els ajuntaments han proposat equipaments (alguns, fins i tot més d'un) i han acompanyat el llistat amb el nom d'un responsable que s'encarregarà d'obrir-los i resoldre qualsevol problema durant el 9-N.

Només 3 dels municipis lleidatans no col·laboraran amb el nou 9-N

Aquest dilluns ja es va fer públic que el 98% dels municipis de les sis comarques de Ponent disposaran de punts de votació per la consulta. D'aquesta manera, només 3 dels 149 municipis del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues, l'Urgell i la Segarra no han decidit cedir un local al Govern per tal d'acollir les votacions. El passat divendres la delegació va iniciar el procés per tal d'assegurar el màxim de punts de votació i aquest dilluns s'han celebrat diverses trobades amb alcaldes per aclarir aspectes sobre el dia de la consulta.

stats