Política 21/10/2014

El Tribunal Constitucional ja ho té tot a punt per prendre una decisió sobre el 9-N

Si el seu president ho determina, el TC podria sentenciar sobre la consulta durant la primera setmana de novembre

Efe
2 min

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) té ja a les seves mans totes les al·legacions de les parts personades en els recursos contra la consulta sobiranista catalana del 9 de novembre i no hi ha, per tant, cap obstacle perquè, si així ho decideix, resolgui directament sobre el fons de l'assumpte en les pròximes setmanes, com va avançar l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tribunal de garanties està celebrant des d'avui un ple en l'ordre del dia del qual no figura aquest assumpte, però podria, si així ho decidís el seu president, incloure'l en el ple que està previst que se celebri en la primera setmana de novembre.

Fonts de l'alt tribunal han assenyalat a Efe que és probable que el Constitucional resolgui directament sobre l'assumpte de fons, la inconstitucionalitat de la llei i del decret, la qual cosa faria innecessari respondre als recursos contra la suspensió provisional de la convocatòria.

El passat 29 de setembre el tribunal de garanties va admetre a tràmit els recursos del Govern contra la llei de consultes catalana i contra el decret que la desenvolupava i convocava una consulta sobiranista per al 9 de novembre pròxim. En el mateix acord el TC va suspendre les dues normes per acord unànime, una mesura contra la qual va recórrer el Parlament.

A partir d'aquest moment el tribunal de garanties va començar a tramitar l'assumpte; fonamentalment va demanar a les parts personades en els dos procediments les seves al·legacions: l'advocat de l'Estat, la Generalitat catalana, el fiscal, el Parlament, el Congrés i el Senat.

Ara ja les té, tant sobre el decret com sobre la llei, de manera que ha complert tots els tràmits, cosa que li permet resoldre sobre el fons de l'assumpte quan ho vulgui el seu president, que té el poder d'organitzar l'agenda del tribunal.

stats