Política 22/10/2012

Iñigo Urkullu, un mestre expert a refer ponts

El futur lehendakari, home de partit en tota regla, és dialogant però també pragmàtic fins a l’extrem

Daniel Gómez
1 min
LA CONTINUÏTAT PENABISTA 
 José Antonio Ardanza i Juan José Ibarretxe han estat els dos lehendakaris del PNB anteriors a Iñigo Urkullu, que ho té tot  a favor per ser investit.

BilbaoIñigo Urkullu no es despentina mai. Fuig de les aglomeracions, dels excessos i de les emocions fortes. Ha fet de la moderació bandera i sempre l'acompanya un posat seriós. És un home de corbata permanent i sembla que la porti nuada al coll fins i tot quan es vesteix d'esport i surt a passejar per la muntanya, una de les seves aficions. Conscient de la imatge avorrida que transmet, es defensa: "Guanyo en les distàncies curtes". El físic l'acompanya. Una enquesta d'una web de contactes el va escollir com el polític més sexy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els amics reconeixen que no és divertit, però destaquen que és càlid, sincer i de fiar. Els seus orígens són humils –el pare era torner i la seva mare una mestressa de casa que ajudava l'economia domèstica fent de costurera– i va necessitar beques i simultaniejar els estudis amb feines ocasionals per pagar-se la carrera de magisteri. Va fer de mestre primer a una ikastola i deprés a la pública. Urkullu va néixer a Alonsotegi el 1961, abans que aquest barri de Barakaldo es convertís en un municipi de la marge esquerra, la zona obrera de Biscaia.

Llegiu la resta del perfil d'Urkullu a l'Ara Premium.

stats