Política 10/06/2013

Dard d'Unió a CDC: "No ens trobaran si es busca un discurs únic entre Convergència, Unió i ERC"

Toni Font, vicesecretari general dels democristians, adverteix que el seu partit "té dret a discrepar" i obre la porta a ajornar la consulta fins que hi hagi "majoria" de partits que li doni suport, per bé que considera que "s'ha de fer i es farà"

Oriol March
1 min

BarcelonaL'enquesta publicada divendres passat a 'El Periódico' segueix aixecant polseguera a CiU. Josep Rull, secretari d'organització de CDC, va considerar que el sorpasso d'ERC era "positiu" per al procés, i aquest dilluns ha rebut resposta per part del vicesecretari general d'Unió, Toni Font, que ha assegurat que als democristians "no els val" que "els vots vagin a altres partits sobiranistes". "Tenim tot el dret a discrepar", ha advertit Font sobre unes altres paraules de Rull en què demanava més "discurs conjunt" dins de CiU. "A nosaltres no ens és igual baixar a les enquestes", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No ens trobaran si ens demanen que CDC, ERC i Unió tinguin un discurs únic", ha alertat el vicesecretari general democristià, número 3 del partit i dirigent molt proper a Josep A. Duran i Lleida. "No només som un partit nacionalista, i no celebrem el transvasament de vots cap a ERC", ha reiterat Font.

Pel que fa a la consulta, Font ha obert la porta a celebrar-la el 2015 en lloc del 2014, tal i com marca el pacte amb ERC. "Ens interessa que hi hagi el màxim de participació, i això passarà si hi ha una majoria de partits que donen suport a la consulta", ha apuntat. Font també ha demanat que es faci "discretament" la petició de celebrar la consulta al govern espanyol.

stats