Política 29/12/2014

Unió adverteix que el debat sobre un avançament electoral "no s'ha d'eternitzar"

El secretari general dels democristians, Ramon Espadaler, treu ferro a "l'enquesta d'ERC que dóna la raó a ERC" sobre els beneficis de concórrer amb llistes separades

Ara
1 min

GironaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha demanat que el debat sobre el possible avançament electoral a Catalunya "no s'eternitzi" i que hi hagi una proposta —sigui quina sigui— just després de Reis. Espadaler ja deixa clar, però, que celebrar comicis el 2015 només tindrà sentit si les eleccions són plebiscitàries i s'estructuren com una consulta, perquè no servirien de res si només es fan "per canviar el Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general assegura que no coneix "els avenços" en la negociació entre CDC i ERC, i mena la pressa per tancar el debat. "No podem engegar l'any allargassant la incògnita, perquè molts cops el procés eclipsa l'obra de govern i també vénen eleccions municipals", ha dit.

D'altra banda, després que l'ARA publiqués un sondeig intern d'ERC en què l'opció de les llistes separades apareix com la fórmula que més suports aglutina per a l'independentisme, Espadaler li ha tret ferro. “Aquesta és una enquesta d'ERC que dóna la raó a ERC. Per tant, nosaltres, més enllà de constatar que és una enquesta més com tantes altres, no tenim res més a dir-hi”, ha assenyalat.

stats