Política 29/07/2013

Mas alerta que un límit de dèficit per sota de l'1,7% implicaria "retallades molt dures"

El president carrega contra Sánchez-Camacho, per no fer pinya amb el Govern per assolir un topall proper al 2%, i preveu decidir el 6 d'agost si es faran pressupostos per a aquest any

Roger Mateos
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat aquest dilluns que si el límit de dèficit que imposa l'Estat a Catalunya se situa per sota de l'1,7% del PIB, s'obligarà el Govern a aplicar "retallades molt més dures" que fins ara. Mas ha carregat contra la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per situar-se "al costat del govern espanyol" i demanar un objectiu d'entre 1,5 i l'1,7%, que considera "baix i insuficient".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em sorprèn molt", ha declarat Mas, que considera que els partits catalans haurien de fer pinya amb el Govern per assolir un topall de dèficit per al 2013 proper al 2,1%, com demana la Generalitat, per tenir més marge de despesa i no haver d'aplicar tants ajustos.

Està previst que el govern espanyol comuniqui aquest dimecres a cada comunitat autònoma quin objectiu de dèficit se li imposa per aquest any. Molt probablement, ha anunciat Mas, el Govern es reunirà el 6 d'agost per prendre una decisió sobre si, amb el límit de dèficit imposat, val la pena fer uns pressupostos per al 2013 o es prorroguen fins a final d'any. Ha recordat que amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, havien acordat tirar endavant els pressupostos només si l'objectiu de dèficit és "raonable".

stats