Política 07/10/2013

El PP desinfla la proposta de Camacho d'un finançament singular per a Catalunya

Cospedal recorda que per als populars el principi de "solidaritat" entre tots els espanyols és innegociable

Ara
2 min
El PP busca aliats per aturar el procés sobiranista a Catalunya

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha frenat aquest dilluns la proposta d'un finançament singular per a Catalunya plantejada per la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho. Després de la reunió del comitè de direcció del partit, a Madrid, on ha acudit excepcionalment Camacho per presentar la seva proposta, Cospedal ha deixat clar que la cúpula del PP no es fa seu el plantejament d'un model específic per a Catalunya i ha remarcat que no avalarà cap model que qüestioni el principi de "solidaritat" entre els espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho apostava per un model dins del règim comú autonòmic, però amb característiques diferencials, que posi "límits" a la solidaritat per evitar que els catalans paguin "més impostos" que d'altres comunitats que reben fons solidaris. Però la idea ha topat amb un mur al carrer Génova de Madrid, on s'ubica la seu del PP.

"La solidaritat interterritorial està en els gens del partit", ha subratllat Cospedal en una roda de premsa en què no ha estat present Camacho. La presidenta del PP a Catalunya havia acudit a la reunió de la cúpula a Madrid amb una proposta de finançament sota el braç, per singularitzar els sistema català, però la idea ja havia aixecat el rebuig de coreligionaris seus, com el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, que ha considerat "inadmissible" concedir a Catalunya un "règim a la carta" i ha amenaçat de convocar una consulta per saber quin model voldrien els madrilenys per a la seva comunitat.

Cospedal, davant dels mitjans de comunicació, s'ha negat a fer seva la proposta de Camacho i ha relativitzat la seva importància, perquè en aquest moment s'està estudiant com revisar l'actual sistema de finançament i "és lògic" que apareguin veus "divergents". "L'important és que al final la postura sigui compartida per tots", ha afegit Cospedal, que ha assegurat que l'acord final garantirà la "igualtat de tracte" entre ciutadans amb independència d'on resideixin.

Segons la secretària general del partit, també el PP a Catalunya "té clar" que el finançament ha de tenir en compte la solidaritat. Al seu parer, el PP de Camacho "té molt de marge" per progressar electoralment a Catalunya, perquè molts catalans "se senten espanyols" i no volen abraçar la "deriva independentista" de la Generalitat.

stats