Política 27/01/2017

Otegi: "L'estat espanyol només té una esperança: que vosaltres no arribeu a acords"

Una cinquantena de persones convocades per Somatemps s'han concentrat davant l'Ateneu per protestar per la xerrada del polític basc amb l'exdiputat de la CUP David Fernàndez

Marta Mollfulleda
2 min
Arnaldo otegi i David Fernández a l'Ateneu

BarcelonaArnaldo Otegi, secretari general de Sortu, ha afirmat que l'única esperança que té l'estat espanyol d'aturar el procés sobiranista català passa perquè els partits polítics partidaris de la independència no arribin a acords. Ho ha dit aquest divendres a la conferència-entrevista que s'ha dut a terme a l'Ateneu Barcelonès i que ha comptat amb la presència de l'exdiputat de la CUP David Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el marc del cicle de les conferències 'L'assalt al cel', Otegi ha defensat que l'estat espanyol no té una estratègia clara per aturar el procés independentista a Catalunya. Tot i que no espera una actuació "brutal" a l'inici, sí que creu que optaran per les inhabilitacions polítiques per provocar por i que "els catalans es facin enrere". Davant d'aquest escenari, Otegi afirma que si la gent decideix sortir al carrer "l'Estat es quedarà sense estratègia".

Sobre la possibilitat de pactar amb l'Estat un referèndum, Otegi ha afirmat que és un "escenari impossible" perquè per a l'estat espanyol suposa una "tragèdia" que es qüestioni la sobirania espanyola. Otegi ha anat més enllà i ha afirmat que "la pau i la democràcia, per a l'estat espanyol, són una tragèdia". "L'Estat és molt rancuniós, així que més us val guanyar", ha ironitzat.

La protesta contra Otegi davant l'Ateneu

Abans de començar la xerrada, una cinquantena de persones s'han concentrat davant de l'Ateneu Barcelonès contra Otegi. A la concentració de protesta, organitzada pel col·lectiu Somatemps, s'hi han pogut llegir pancartes que deien "Otegi asesino" o "David Fernández, amigo de asesinos". Alguns participants també han insultat Otegi. La concentració tenia com a objectiu interrompre la conferència del polític basc, i ha continuat mentre Otegi era dins l'edifici.

stats