Política 15/10/2013

Bosch demana uns "segons de silenci" al Congrés en homenatge a Companys i un diputat del PP replica amb un “¡Viva España!”

L'incident no ha comportat cap crida a l'ordre per part del president de la cambra

Agències
2 min

BarcelonaAquest dimarts es compleixen 73 anys de la mort de Lluís Companys, l'únic president europeu assassinat en un conflicte bèl·lic. Esquerra Republicana ha demanat uns segons de silenci al Congrés dels Diputats com a record i homenatge al president català, però el silenci s'ha vist trencat quan des de la bancada del PP un diputat ha exclamat: "¡Viva España!".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Alfred Bosch, ha lamentat que quan aquest dimarts ha intentat que el ple del Congrés fes uns segons de silenci en homenatge a Lluís Companys, des del PP se li ha replicat amb un "Viva España!".

L'incident ha tingut lloc quan el ple del Congrés debatia el projecte de llei d'acció exterior. Des de la tribuna de l'hemicicle, Alfred Bosch ha aprofitat per recordar que es compleixen 73 anys de l'afusellament de Companys, que a més de president de Catalunya va ser ministre de la Segona República, i ha demanat "uns segons de silenci" per honrar la memòria del polític d'ERC "lliurat per Hitler al seu amic, el general Franco".

Tot i que el comentari no ha estat audible en alguns punts de la sala, sí que l'ha escoltat Bosch, que en el seu Twitter ha lamentat que el silenci hagi estat avortat per una veu que, des del Grup Popular, ha cridat "¡Viva España!".

El crit no ha merescut cap intervenció per part del president de la cambra. Bosch, però, li ha replicat: "Visca Espanya, sí. I Visca Catalunya. I Vive la France!". Abans ha lamentat, amb ironia, que tot i que el PP té "la majoria", aquesta no és "silenciosa". I ha afegit, dirigint-se als escons del PP: "En positiu ens entendrem sempre totes les nacions del món", ha dit.

stats