Política 21/09/2014

Unió segueix sense definir el seu vot al 9-N a l'espera que Mas signi el decret de convocatòria

Els democristians abordaran la qüestió en un consell nacional extraordinari i monogràfic durant les properes setmanes

Oriol March
1 min

L'Hospitalet de LlobregatUnió ha decidit seguir sense definir el seu vot al 9-N a l'espera que el president de la Generalitat, Artur Mas, signi el decret de convocatòria. La decisió final es prendrà en un consell nacional extraordinari, segons han acordat aquest diumenge els quadres del partit en una trobada ordinària del consell nacional celebrada a l'Hospitalet de Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest proper consell nacional serà monogràfic", ha apuntat el secretari general del partit, Ramon Espadaler, en la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió. Espadaler s'ha compromès a fer el debat encara que la llei de consultes i el decret de convocatòria quedin suspesos pel Tribunal Constitucional (TC).

Espadaler s'ha congratulat del suport del PSC a la llei de consultes i ha celebrat que el Parlament, gràcies al vot en contra de CiU i de l'abstenció d'ERC, no aprovés una proposta de resolució de la CUP que defensava la desobediència civil en cas que el TC veti la consulta.

Canvis a la cúpula

El consell nacional també ha servit per oficialitzar el nomenament de Josep Maria Pelegrí com a president del consell nacional d'Unió. Pelegrí ha rebut el suport d'una gran majoria dels quadres, tot i que un 8% dels presents a la reunió hi ha votat en contra. Un 4,9% s'han abstingut i només un 1% ha optat pel vot en blanc. Pelegrí succeeix en el càrrec Ramon Espadaler, que al seu torn ocupa la plaça anterior de Pelegrí com a secretari general del partit.

stats