Política 13/03/2014

#CatalansWantToVote: el vídeo que busca “internacionalitzar la consulta”

Pep Guardiola, Lluís Llach i Montserrat Tura, entre les personalitats que apareixen en el vídeo de l'ANC que busca donar a conèixer al món la consulta

Ara
1 min

BarcelonaSílvia Bel, Lluís Llach, Albert Sánchez Piñol, Dyango, Pep Guardiola, Montserrat Tura... Són algunes de les personalitats que l'Assemblea Nacional Catalana ha fitxat amb l'objectiu de donar a conèixer al món el procés sobiranista. Tots ells llegeixen, en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, àrab i xinès, l'article 1 de la convenció de drets polítics i civils de les Nacions Unides.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vídeo s'ha presentat aquest dijous, el dia en què l'ANC ha donat a conèixer el seu full de ruta cap a la independència i ha anunciat un esforç especial per intensificar la internacionalització del procés sobiranista a través de la seva xarxa exterior. "Es tracta de presentar el cas català com un procés d'autoexigència democràtica", ha assenyalat Ricard Gené, membre del secretariat nacional i coordinador de la comissió internacional de l'entitat.

Les prioritats de l'ANC, que considera "plausible" aconseguir la independència amb l'horitzó de Sant Jordi del 2015, són cinc: explicar que Catalunya és un projecte "de futur", estendre la xarxa de l'entitat al món, defensar el dret a decidir, crear xarxa arreu del món a través de "gent influent" i tenir "molt bona relació" amb la premsa internacional.

stats