Política 14/10/2017

Un grup d'associats del PDECat reclama a Puigdemont que aixequi la suspensió de la declaració d'independència

Pascal afirma que el partit farà costat al president de la Generalitat sigui quina sigui la decisió

Ara
2 min
Carles Puigdemont en el discurs d'investidura com a president de la Generalitat, al Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaS'aixequen veus també dins del Partit Demòcrata (PDECat) reclamant al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aixequi la suspensió de la declaració d'independència. Una quarantena d'associats del partit han fet públic un manifest en què reclamen que el "vergonyós" requeriment del govern espanyol "quedi sense resposta" i, a canvi, Puigdemont s'adreci al poble català "donant per acabada la suspensió de la declaració d'independència i proclamant la República Catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest grup d'associats del PDECat –entre els quals hi ha Eric Bertran, Àngel Colom, Víctor Terradellas i Miquel Casals– considera que la suspensió va ser "oportuna" per mostrar la determinació pel diàleg i l'entesa, però lamenten que la resposta de l'Estat hagi estat "més abrupta, rude i predemocràtica" del que es podia imaginar. Asseguren que PP i PSOE han mostrat "menyspreu" cap al president, les institucions catalanes i els principis democràtics, i per això defensen que es confirmi la independència.

Els signats descriuen l'1-O com un "exemple de democràcia, civisme i determinació col·lectiva" i defensen que culminar això "vol dir aprovar al Parlament la declaració d'independència de Catalunya i que el govern de Carles Puigdemont l'assumeixi en tota la seva dimensió". Per això, recorden als representants institucionals la "necessitat d'assumir fins a les darreres conseqüències" els efectes de les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica i confien "plenament" que afrontaran aquest compromís "sense dubtar i sense defallir en cap moment".

En l'escrit, avisen també la direcció del PDECat, el Govern i els diputats que al darrere hi tenen "un poble que els dona suport i que els esperona a culminar el procés d'autodeterminació, declarar la independència".

Pascal dona suport al president

Per la seva banda, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat a través del seu perfil de Twitter que el partit estarà al costat del president prengui la decisió que prengui dilluns en la seva resposta al requeriment de Mariano Rajoy. "Som el partit d'en @KRLS i sempre estarem al seu costat per portar aquest país a la llibertat", ha assegurat.

El tweet de Pascal també s'ha convertit en carta a la militància, segons ha informat TV3. La coordinadora general del PDECAT ha lamentat que "alguns volen aprofitar les mentides de sempre per debilitar" el seu espai polític. Pascal considera que algunes informacions publicades els darrers dies sobre el paper del partit per fer canviar d'idea a Puigdemont són "calúmnies" i un motiu més per estar "al costat del president".

stats