Política 20/10/2016

Els secretaris judicials del TSJC lliuren a Romeva la notificació de la decisió del TC sobre el procés constituent

El conseller no l'havia rebut perquè estava de viatge quan la van fer arribar a la resta del Govern

Acn
1 min
El conseller Raül Romeva aquest dimecres al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaDos secretaris judicials han lliurat al conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, la notificació que recull la decisió del Tribunal Constitucional d'anul·lar les conclusions de la comissió del Procés Constituent. Els funcionaris han acudit aquest dijous a la tarda al Parlament per fer-li arribar l'avís que la resta de membres del Govern i de la mesa del Parlament ja tenen des de l'11 d'octubre, donat que Romeva estava de viatge quan el TSJC va voler lliurar-li al consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El TC notifica en mà al Govern i a la mesa del Parlament l'anul·lació del procés constituentEls secretaris judicials han esperat el conseller al Saló Rosa de Passos Perduts mentre ell votava al ple. En sortir, s'hi han reunit en un dels despatxos que el Govern té al Parlament, i allà li han lliurat la notificació sobre la decisió del TC. Romeva, com ja van fer els altres consellers, ha signat la documentació que confirma que ha rebut l'avís, i els secretaris judicials han marxat del Parlament.

Aquesta setmana la Fiscalia ja ha fet efectiva la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès el debat i la votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent. Se l'acusa d'intentar "derogar" la Constitució a Catalunya i s'enfronta a delictes de desobediència i prevaricació, els mateixos pels quals seran jutjats l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega.

stats