Política 21/10/2013

Camacho: “Mas és president autonòmic i no de cap nació”

La líder del PPC demana a Mas que "sàpiga quin és el seu lloc" al fòrum mediterrani

Efe
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, en la concentració unionista del 12-O del 2013 a la plaça Catalunya / MANOLO GARCÍA

BarcelonaAlícia Sánchez-Camacho ha reclamat al president Mas que "sàpiga estar al seu lloc, deixi de crear problemes de protocol i respecti" que sigui Mariano Rajoy qui intervingui en la reunió euromediterrània de dimecres a Barcelona. En una roda de premsa, la líder del PPC ha afirmat que Mas tindrà la possibilitat en aquest fòrum d'"intervenir en el sopar de benvinguda amb els ministres el dimarts i, si ho desitja, rebre el president del govern espanyol dimecres quan arribi al palau de Pedralbes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que sigui així i no hi hagi cap altre problema de protocol. Esperem que actuï amb seny i s'adoni que és president autonòmic i no de cap nació. Li demano que sàpiga el lloc en el qual ha d'estar i no torni a equivocar-se de lloc i de moment. Va fer el ridícul i va pecar de supèrbia davant una presidenta en funcions, una dona, Soraya Sáenz de Santamaría, en plantar-la a l'acte de Foment. "Li va molestar que la presidenta en funcions fos una dona? O que hi hagués una presidenta en funcions en un acte de Foment?", s'ha preguntat Sánchez-Camacho, amb referència al conflicte protocol·lari de la setmana passada en un acte de la patronal catalana a Barcelona.

La presidenta del PPC ha ressaltat: "En aquests moments tenen més valor que mai conceptes com prudència, seny, realisme i estabilitat política. Tot el que suposi confrontació permanent i actes d'inestabilitat són dolents per a Catalunya. Ningú no parla dels pressupostos i només estem en embolics protocol·laris". Sánchez-Camacho ha recordat que el de dimecres serà un fòrum internacional, "integrat per diversos Estats, entre els quals hi ha Espanya, i hi intervé el president del govern espanyol, que també representa tots els catalans", i el que està demostrant el Govern és "falta de lleialtat constant en temes internacionals".

Acceptar el protocol

"Europa i el món no volen embolics", ha indicat, i ha afegit: "El que ha de fer és acceptar el protocol i no fer el ridícul. Li demano que rectifiqui, que no segueixi creant problemes de protocol i respecti que és el president del govern espanyol qui ha d'intervenir en el fòrum". En reiterar que va fer el ridícul en plantar Sáenz de Santamaría, "una dona", Sánchez-Camacho ha estat preguntada sobre si suggeria que Mas va tenir una actitud masclista. "No acuso de res, només dic que es va equivocar, va actuar amb supèrbia, va deixar malament tots els catalans i va fer el ridícul per una qüestió protocol·lària", ha respost.

Dimecres que ve se celebra al palau de Pedralbes de Barcelona el Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental, en què participaran empresaris i ministres d'Exteriors de cinc països europeus i cinc països africans que comparteixen el Mediterrani, i que estarà presidit pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

stats