Política 11/08/2014

El director dels Mossos assegura que els serveis secrets espanyols analitzen el procés català

Albert Batlle emplaça a no "frivolitzar" sobre polèmiques com la de Jordi Pujol

Europa Press
1 min
Albert Batlle, exsecretari de Serveis Penitenciaris amb el tripartit, era actualment director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

BarcelonaEl director general dels Mossos, Albert Batlle, ha assegurat aquest dilluns que els serveis secrets de l'Estat espanyol estan analitzant el procés sobiranista. "Esclar que la situació que viu el nostre país suposo que està sent analitzada des de molts punts de vista, no tan sols pels serveis espanyols, sinó també pels d'altres països", ha afirmat en declaracions a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al cas Pujol i al paper dels Mossos sobre aquest tema, ha destacat: "Si rebéssim un requeriment de fiscalia o de la judicatura, el complementaríem". En aquest sentit, ha fet un emplaçament a la responsabilitat a polítics, mitjans i altres agents socials: "Si entrem en un tipus de frivolització sobre aquests temes, no anem bé".

Sobre la consulta sobiranista que el Govern planteja celebrar el proper 9 de novembre, Batlle ha assegurat que la policia catalana donarà compliment a la legalitat. "Nosaltres ni convoquem la consulta ni organitzem tècnicament els processos electorals. Arribat el cas, complirem amb el que la llei ens marqui", ha afegit.

stats