Política 08/12/2014

El director de la policia espanyola defensa a Sabadell la unitat d'Espanya

Ignacio Cosidó destaca el compromís de la Policia Nacional a Catalunya durant un acte d'homenatge als sis agents que van morir en l'atemptat del 1990 a la ciutat vallesana

Acn
2 min
La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, el director de la Policia espanyola, Ignacio Cosidó, i l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, durant l'acte d'homenatge. / ACN

SabadellEl director de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, ha reivindicat aquest dilluns que "Espanya és una gran nació que troba fortalesa en la seva unitat i en la riquesa de la diversitat". Cosidó, que ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'homenatge als sis policies espanyols morts en atemptat terrorista a Sabadell el 1990, ha destacat la important tasca que el Cos Nacional de Policial (CNP) fa a Catalunya per garantir la seguretat "de tots". I ha afegit que el record a les víctimes és "el millor antídot perquè l'odi identitari i excloent que va generar aquestes morts no torni a germinar mai més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plaça Ernest Lluch del Parc Catalunya de Sabadell ha acollit aquest dilluns al migdia l'acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat del 8 de desembre de 1990 a Sabadell i que va provocar la mort de sis policies espanyols. L'acte ha comptat amb la presència de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i de l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, així com de representants de diversos cossos policials, com els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la pròpia Policia Nacional.

Durant el seu discurs, Cosidó ha reivindicat la unitat d'Espanya i la tasca que el cos policial que representa porta a terme a Catalunya. Ha afirmat que els agents continuen prestant servei a Catalunya "per garantir la seguretat de tots els espanyols" i s'ha mostrat orgullós de la feina "impagable" que aquest cos desenvolupa a Catalunya. Ha assegurat que les sis víctimes homenatjades aquets dilluns són el millor testimoni "de fins a quin punt la Policia Nacional està disposada a donar-ho tot, fins i tot la vida, per la llibertat, la constitució que han jurat i per Espanya".

Durant l'acte, s'ha fet entrega d'una placa d'homenatge i record a familiars de les víctimes, així com a un dels dos policies que van sobreviure a l'atemptat i a veïns de la ciutat que van resultar ferits. També s'ha fet una ofrena floral a la placa que hi ha a la plaça en record als sis policies morts.

stats