Política 05/03/2014

Els díscols del PSC demanen en una carta al grup parlamentari que els habiliti de nou "en totes les seves funcions"

Elena, Geli i Ventura asseguren que les mesures adoptades pel partit generen "uns greuges als afectats i al conjunt del grup que no es poden mantenir de forma indefinida o per molt de temps"

Ara
2 min

BarcelonaEls tres diputats díscols del PSC, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, han fet arribar un text a la direcció del partit en què sol·liciten que debati i resolgui habilitar-los de nou "en totes les seves funcions i representació, excepte la de ser portaveus de comissió, deixant pendent aquesta darrera a la decisió de la comissió de garanties".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text, al qual ha tingut accés l'ARA, contextualitza que el 21 de gener del 2014 la direcció del grup parlamentari socialista, "com a conseqüència de l'obertura de l'expedient per part de la comissió de garanties, va acordar la suspensió [als tres diputats que signen el text] en els nostres càrrecs en representació del grup socialista al Parlament de Catalunya".

Segons continua la carta, "les mesures adoptades tenen la consideració de cautelars segons se'ns va comunicar, en ser-ho les de la comissió de garanties. Més enllà que considerem algunes de les mesures excessives i d'altres de dubtosa legalitat, entenem que generen uns greuges als afectats i al conjunt del grup que no es poden mantenir de forma indefinida o per molt de temps. I ja fa més d'un mes".

"La decisió va ser comunicada telefònicament per part del portaveu del grup –continua la carta–. Vam demanar alguns de nosaltres que aquest acord fos comunicat per escrit, i per escrit se'ns va dir posteriorment que només podíem assistir a les sessions del ple i a les comissió de les quals som membres".

"El 28 de gener se'ns va manifestar que, en vista de la nostra posició favorable a la pràctica de la mediació, es preguntaria a l'altra part [la direcció] si estarien disposats també a practicar-la". Segons signen Elena, Geli i Ventura, "a hores d'ara, malgrat que hem anat insistint per conèixer la resposta, encara no sabem la resposta i ha passat un mes".

"Tot això sembla indicar que la decisió de la comissió de garanties no es produirà a curt termini. És per això que us demanem que la direcció del grup es replantegi totes les decisions adoptades fins que la comissió de garanties adopti la decisió definitiva pel greuge que està creant aquest retard als diputats afectats i al conjunt del grup socialista", finalitza el text que han enviat els tres diputats a la direcció del partit.

Podeu llegir el text complet en PDF en aquest enllaç.

stats