Política 01/01/2014

El PP recupera vot i el PSOE cau al seu mínim històric, segons una enquesta d''El Mundo'

Els populars, que recuperen 2,7 punts, se situen nou per damunt dels socialistes

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest divendres / EFE

BarcelonaNi la crisi econòmica ni els escàndols de corrupció poden retallar la distància que separa el PP del PSOE. Ben al contrari: els populars recuperen terreny i avantatgen els socialistes en nou punts. Així es desprèn d'una enquesta que aquest dijous publica 'El Mundo', i que dóna al PP aire després d'un any marcat per un descens continuat de la intenció de vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que si demà hi haguessin eleccions el PP obtindria uns resultats molt pitjors que els d'ara fa dos anys (passaria del 44,6% al 33,3%), el partit de Rajoy ha aconseguit pujar un 2,7% des de la darrera enquesta, una dada gens menyspreable tenint en compte el context de corrupció, crisi econòmica i impuls conservador, amb lleis polèmiques com les de l'avortament o la seguretat.

L'altra cara de la moneda és un PSOE que no només no aconsegueix capitalitzar el descontentament sinó que continua perdent gas. Del 28,8% que va obtenir ara fa dos anys, ara n'obtindria un 24,4%, el percentatge de vots més baix de la història.

Pel que fa a la resta de partits, l'enquesta confirma el creixement de formacions fins ara més petites. IU i UpyD doblen el seu suport electoral. Izquierda Unida passa del 6,9 al 14,7% dels vots, mentre que la formació espanyolista ho fa del 4,7 al 9,8%.

També ERC millora les seves expectatives de vot en comparació a les últimes eleccions. Segons l'enquesta, els republicans passarien de l'1'1% al 2,6%. En canvi CiU patiria un retrocés, del 4,2% al 3,6%.

stats