Política 14/07/2017

Les entitats celebren el canvi de Govern i criden a posar la directa cap a l'1-O

Jordi Sànchez (ANC) assegura que els canvis eren "necessaris" i Jordi Cuixart (Òmnium) diu que la remodelació "reforça el referèndum"

Ara
1 min
Els presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, dimecres a la seu de l’Assemblea.

BarcelonaLes entitats sobiranistes celebren el canvi de govern per blindar l'1-O i criden a posar la directa cap al referèndum. Després de l'anunci de les noves incorporacions a l'executiu que ha fet aquest divendres al matí el president, Carles Puigdemont, els presidents d'ANC i Òmnium -Jordi Sànchez i Jordi Cuixart- han valorat positivament el nomenament dels nous membres del Govern. "Es reforça el referèndum de l’1 d’octubre", ha dit Cuixart en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ambdós també han agraït els serveis prestats als consellers sortints. "Agraïm la honestedat i valentia dels consellers que han decidit deixar la seva responsabilitat per assegurar més cohesió al govern", ha dit Sànchez. "Total reconeixement a tots els consellers i a tot el govern, que ens han permès arribar fins aquí", ha afegit el president d'Òmnium.

Un cop fets els canvis de l'executiu, les entitats criden ara a posar la directa cap al referèndum i han expressat el suport al president Puigdemont. Per a Sànchez, amb la remodelació de l'executiu es dona un "missatge clar i inequívoc" que "ningú podrà aturar" el referèndum de l'1 d'octubre.

stats