Política 25/11/2016

El govern espanyol demana "reflexionar" sobre el capítol anticorrupció del pacte amb C's per la mort de Barberá

"Ens ha de fer reflexionar", assegura el portaveu del govern espanyol

Dani Sánchez Ugart
1 min
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridMariano Rajoy es planteja reobrir el pacte amb Ciutadans que el va dur a la investidura a causa de la mort de Rita Barberá, que els quadres del seu partit han relacionat amb la pena de telenotícies de la senadora acusada de corrupció. "Cal mantenir un equilibri entre la presentació d'una demanda i el manteniment de la presumpció d'innocència", ha afirmat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, que ha assegurat que Ciutadans "va exigir" que qualsevol acusat hagués de deixar la seva posició, i ha afegit: "La mort de Barberá ens ha de fer reflexionar", tot i que ha assegurat que "els pactes hi són per complir-se".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És bo intentar conjugar les dues coses", ha afirmat Méndez de Vigo, que ha demanat que hi hagi "acord" entre tots els partits en aquest àmbit. El portaveu de l'executiu ha assegurat, però, que l'executiu no tenia informació sobre el possible arxivament de la causa.

"Els pactes són allà per complir-los, però he vist declaracions de molta gent preguntant-se coses", ha expressat el portaveu, que ha demanat que "tots els partits assumeixin una posició comuna" per conjugar l'existència d'una querella amb la presumpció d'innocència.

El també ministre d'Educació ha afirmat que Barberá "era una persona estimadíssima al partit", i ha reivindicat el llegat polític de l'exalcaldessa de València durant 24 anys.

stats