Política 29/08/2014

La Guàrdia Civil diu que no té coneixement del robatori d'una estelada a Vilobí d'Onyar

El cos es posa a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners per a la investigació i diu que si s'identifiquen els autors es depuraran responsabilitats. L'estelada ja ha estat reposada

Acn
2 min
L'estelada ha estat reposada aquest divendres / ACN

Vilobí d'OnyarLa Guàrdia Civil es posa a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners per a la investigació del robatori de l'estelada a Vilobí d'Onyar (Selva), segons ha informat el cos en un comunicat. Així mateix, la Guàrdia Civil assegura que no té coneixement oficial dels fets i que se n'han assabentat per informacions periodístiques. El cos afegeix que no ha rebut "cap tipus de requeriment" per part del jutjat de Santa Coloma de Farners i si s'escau, segons apunta, s'iniciarà la corresponent investigació per identificar els presumptes autors del furt i es depuraran "responsabilitats disciplinàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar va presentar aquest dijous una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra pel robatori d'una de les estelades del municipi, situada concretament a la rotonda d'entrada. Els fets es van produir la nit de dissabte a diumenge passat, poc després de la mitjanit, quan dues persones van baixar d'un Citroën C1 de color fosc, es van enfilar per despenjar la bandera situada a la rotonda d'entrada al municipi i se la van emportar.

En aquell moment, unes càmeres situades al camp de futbol municipal van enregistrar l'acció i un veí del nucli de Sant Dalmai que passava per allà va veure el robatori i es va apuntar la matrícula del vehicle, que s'ha descobert que es tracta d'un cotxe de la Guàrdia Civil sense identificatiu. El regidor de Governació, Salvador Martí, va formalitzar al jutjat de Santa Coloma de Farners la denúncia per "falta de furt" amb les imatges del vídeo i les dades que va aportar aquest veí com a testimoni dels fets. El valor de la bandera sostreta puja a 80 euros i aquest matí un regidor del consistori ja ha tornat a col·locar una altra estelada al mateix emplaçament.

L'Ajuntament ha lamentat la situació en què s'han produït els fets. "El fet és significatiu, estem al moment en què estem i aquests símbols identificatius són molt nostres i, per tant, s'hauria de tenir el màxim respecte possible", ha assenyalat l'alcaldessa en declaracions a l'ACN. "El fet que fos a altes hores de la nit, amb un cotxe de camuflatge i que ho fes qui ho ha fet és lamentable", ha sentenciat.

stats