Política 04/03/2014

"Que faci el que li doni la gana": coses que s'han dit del fitxatge d'Ernest Maragall per ERC

Els partits polítics han valorat el fitxatge de l'exconseller socialista com a número dos a la llista d'ERC per a les europees

Ara
2 min
Oriol Junqueras i Ernest Maragall, aquest dimarts presentant el seu projecte / PERE TORDERA

BarcelonaEls partits polítics catalans han valorat aquest dimarts la candidatura d'Ernest Maragall com a número dos a la llista d'ERC a les eleccions europees. Aquestes són les reaccions dels portaveus de les diferents formacions polítiques:

  • Josep Turull (CiU): El portaveu parlamentari de la federació veu "amb naturalitat" que Maragall vagi en una llista d'ERC per "aglutinar". Afegeix que CiU no té "cap necessitat de criticar o qüestionar" aquesta decisió.
  • Pere Navarro (PSC): Segons el líder del PSC, el fitxatge de Maragall "enforteix" els socialistes perquè "clarifica l'oferta política a Catalunya". Navarro creu que ara el PSC es queda "sol" defensant "el catalanisme, el federalisme i les polítiques d'esquerres", atès que ERC ha perdut "sensibilitat social".
  • Maurici Lucena (PSC): El portaveu parlamentari del PSC veu "coherent" la incorporació de l'exconseller a ERC. "És legítim que militants i simpatitzants socialistes puguin ser favorables a la independència i amb l'aspiració de poder ser majoria dins el partit en un futur".
  • José Montilla (PSC): L'expresident de la Generalitat de Catalunya i portaveu d'Entesa al Senat ha sigut contundent quan ha afirmat que Maragall pot fer "el que li doni la gana" perquè "no està al PSC".
  • Àngel Ros (PSC): L'alcalde de Lleida pel PSC i líder del corrent crític Agrupament Socialista veu l'acord com una acció "individual, en cap cas col·lectiva", i ha assegurat als mitjans que "és un model que no té res a veure" amb la seva situació política.
  • Enric Millo (PPC): El portaveu del PPC al Parlament ha sentenciat amb ironia que entre els que sembla que seran els tres primers candidats a la llista dels republicans no hi ha ningú d'ERC.
  • Ernest Urtasun (ICV): El candidat d'ICV a les eleccions europees creu que la incorporació d'Ernest Maragall a la candidatura europea d'ERC demostra "l'erosió" que està patint el bipartidisme a Catalunya.
  • Carina Mejías (C's): La portaveu de Ciutadans ha criticat que s'estigui mostrant la figura d'Ernest Maragall com "un element de renovació i regeneració".
  • Quim Arrufat (CUP): El diputat creu que la incorporació de Maragall a la candidatura d'ERC "devalua profundament" les esquerres. "Hi ha una plena sintonia entre la política que està aplicant ERC i la que va aplicar Ernest Maragall, amb la qual estem en radical oposició", ha afegit aquest dimarts.

Mentrestant, Ernest Maragall i Oriol Junqueras presentaven el seu projecte comú en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes i l'exconseller anunciava que no veu per a Catalunya "cap altra sortida intel·ligent que no sigui la independència".

stats