Política 05/10/2017

Un fotògraf denuncia l'agressió d'un unionista que el va deixar inconscient

Un home el va empènyer de cap contra una persiana metàl·lica mentre deia: "És el meu deure, visca Espanya!"

Enric Borràs
2 min
El fotògraf Emili Puig, després de rebre l'agressió amb un fort cop al cap

BarcelonaUn jove fotògraf de 19 anys ha denunciat avui que aquest dimarts, després de cobrir les protestes contra la repressió del referèndum, va patir una agressió per part d'un unionista que el va arribar a deixar inconscient. L'home el va empènyer per l'esquena mentre deia -en castellà-: "És el meu deure, visca Espanya!", segons la denúncia. L'home el va encastar de cap contra la persiana metàl·lica d'un quiosc; el cop li va fer perdre el coneixement. Els informes mèdics indiquen que el fotògraf va patir un traumatisme craneoencefàlic i una commoció cerebral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Emili Puig explica que, després de fer fotografies a les concentracions de la plaça Universitat i de la Via Laietana de Barcelona, va agafar un autobús a les 23.00 h per tornar a casa, i que allà va revisar les imatges que havia aconseguit. Mentre ho feia, diu a la denúncia a la qual ha tingut accés aquest diari, "va notar que un passatger que tenia al darrere feia comentaris i moviments agressius" perquè veia quines fotografies mirava. Es va espantar, va deixar de revisar-les i va baixar al carrer València amb el carrer de Lepant, abans de la seva parada. Creu que l'home que el va agredir és aquest passatger, que el va seguir quan va sortir de l'autobús, però no ho pot saber segur perquè no el va veure.

A la denúncia el jove assegura que es va quedar mig atordit, a terra, i que tot i que va demanar ajuda als vianants ningú no es va aturar "fins que va arribar la policia i els agents van sol·licitar la presència d'una ambulància". Van trobar les seves ulleres a terra "trencades com si les haguessin trepitjat", diu a la denúncia. Puig també diu que va arribar a perdre el coneixement, segons consta a l'informe mèdic de la revisió que li van fer a l'Hospital de Sant Pau. El jove ha declarat a l'ARA que no recorda res entre el moment que va xocar contra la persiana i el que es va despertar a terra. El noi també va explicar al metge que havia patit alguna pèrdua de memòria i que tenia mal de cap i nàusees.

Aquest dimecres va haver de tornar a anar al metge, quan va arribar a perdre la noció d'on era i a no poder parlar. Segons l'informe mèdic d'aquesta segona exploració mèdica, patia ansietat i símptomes que encaixen amb un "síndrome de commoció cerebral i vertigen posttraumàtic". Avui encara té alguns marejos i pèrdues de memòria, i a vegades es bloqueja quan parla, explica. Puig està indignat amb la situació, i tot i que és molt jove i treballa com a 'freelance', no és la primera vegada que pateix conseqüències pel fet de voler dedicar-se a la fotografia: el maig de l'any passat va patir una cremada a l'ull quan un manifestant dels que s'oposaven al desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia li va disparar aigua amb lleixiu amb una pistola d'aigua.

stats