Política 11/10/2012

Els ingressos de la Generalitat es multiplicarien per 2,3 amb la independència, segons un estudi del CCN

Els experts del Cercle Català de Negocis conclouen que es passaria de 30.000 a 67.000 milions d'euros d'ingressos. El dèficit públic pujaria el primer any però tornaria a baixar a partir del segon any i estaria per sota del 3% el 2017

Ara
1 min

BarcelonaUn altre estudi sobre com serien les finances de Catalunya si fos un estat independent. Segons les dades del Cercle Català de Negocis (CCN) presentades aquest dijous, els ingressos de la Generalitat es multiplicarien per 2,3, i passarien de 30.000 milions d'euros a 67.000 milions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I el dèficit públic, que es dispararia en un primer moment –arribaria al 5,4% del PIB el primer any, situat en el 2014 en la simulació del CCN–, tornaria a baixar a partir del segon any, i el 2017 ja se situaria en el 2,7%, per sota del límit del 3% marcat per la UE.

Pel que fa a la solvència financera d'una eventual Catalunya independent, els experts del CCN calculen que la prima de risc seria de 140 punts bàsics, semblant a la de Bèlgica, i molt lluny dels 500 punts al voltant dels quals sol estar Espanya.

Són algunes de les dades dels dos informes presentats aquest dijous pel CCN: 'El pressupost de l'estat català' i 'Ràting del deute sobirà de Catalunya. Crèdit financer de l'estat català'.

stats