Política 18/10/2014

Herrera diu que no anirà a votar el 9-N perquè la proposta de Mas "no és honesta"

El líder ecosocialista explica a 'El País' que mobilitzarà el partit aquell dia, però que no votarà perquè considera que "la proposta d'Artur Mas no és honesta amb la ciutadania"

Europa Press
1 min

BarcelonaEl coordinador d'ICV Joan Herrera ha anunciat aquest dissabte que no anirà a votar a la proposta alternativa de votació per al 9-N, i ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha degradat i cremat la consulta per una altra cosa que no ho és". Considera que la proposta del nou 9-N "no és honesta amb la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista en 'El País', ha explicat que el partit es mobilitzarà el 9-N per reivindicar una consulta, i ha considerat que la proposta de votació de Mas "solament l'ajuda a ell per dir que ha complert amb la seva paraula que es votarà".

"Hi ha votants d'ICV que volen votar, és lògic, però no encoratjarem un succedani", ha afirmat Herrera, per qui Mas ha actuat més com a candidat de CiU que com a president de la Generalitat i que juga a la confusió.

Ha remarcat que l'objectiu era una consulta amb les garanties democràtiques del decret i la llei: "I si no es pot, no pots donar gat per llebre. L'estratègia de Mas és l'opacitat i això és incompatible amb la democràcia".

El líder ecosocialista ha subratllat que Mas hauria de convocar eleccions perquè la legislatura està "esgotada", però que no ho fa perquè sap que les perdria.

stats