Política 05/03/2016

Les joventuts de CDC reclamen apartar temporalment els càrrecs del partit investigats per corrupció

La branca juvenil de Convergència presenta a Mas les seves propostes de cara al congrés de refundació

Oriol March
1 min
El president de CDC, Artur Mas, abans de començar un acte de la JNC

BarcelonaLa Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la branca juvenil de Convergència, ha fet arribar aquest dissabte al president del partit, Artur Mas, les seves propostes per refundar la formació de cara al congrés que se celebrarà el primer cap de setmana de juny. Al llarg de 20 pàgines, la JNC repassa totes les mesures que són necessàries per construir una nova "eina hegemònica" camí de l'estat català. Una de les propostes destacades és la d'apartar "temporalment" els càrrecs electes o orgànics que siguin investigats per corrupció en exercici de les seves funcions. "I no se l'hauria de poder destinar a cap altre càrrec de confiança", assegura el document, titulat 'Trencant el gel'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La branca juvenil de Convergència, liderada per Sergi Miquel, ha celebrat durant les últimes setmanes un debat intern que ha desembocat en aquestes 20 pàgines de propostes. S'hi reclama el foment de participació de la militància, una relació més transparent amb els afiliats i la utilització de les eines de comunicació social per millorar els processos. També s'hi defensa la celebració de consultes obertes a tota la militància per prendre les "grans decisions" –coalicions electorals o lleis de transcendència– i la limitació de mandats, tot i que no la concreta.

La JNC també és partidària de la separació de càrrecs entre partit i Govern, a banda de defensar una direcció més reduïda que funcioni de forma més "operativa". Pel que fa al congrés, la branca juvenil de Convergència sosté que és millor dividir-lo en dos: un per repensar el cos ideològic, i un altre per triar càrrecs.

stats