Política 02/10/2012

El camí cap a l'estat propi, vist des de les Illes i el País Valencià

Les Balears observen amb distància el gir català i hi veuen perills i oportunitats. El País Valencià tem que el procés engegat per Mas porti a un boicot espanyol

E.b. Abelló / S. Almenar
1 min

Palma / ValènciaEl procés polític obert a Catalunya, sobretot arran de l'esclat provocat per la manifestació massiva de la Diada, il·lusiona i inquieta a les Illes i al País Valencià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les Balears, les opinions van des de la posició expectant del PSM-IV-E, que veu alhora "un perill i una oportunitat per a les Illes" en el procés català, fins a l'opinió del coordinador de l'Obra Cultural Balear, que aplaudeix el procés "seriós i sòlid" que s'està generant perquè que lamenta que "els nous independentistes hagin oblidat que la comunitat de Catalunya només és una part de la nació", la dels Països Catalans.

Al País Valencià, el Bloc Nacionalista Valencià tem una onada recentralitzadora com a resposta a l'independentisme català. Admeten que entenen la posició del govern i dels ciutadans catalans, però creuen que els valencians i els balears poden acabar pagant els plats trencats. El secretari general del Bloc, Enric Morera, creu que el procés d'independència suposarà un augment de l'anticatalanisme al País Valencià i que tindrà "conseqüències nefastes per als interessos estratègics".

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats