Política 02/06/2015

El ministre Fernández Díaz diu que la xiulada és una "incitació a l'odi" i que no ha de quedar impune

Efe
2 min
Jorge Fernández Díaz

BarcelonaLa xiulada a l'himne espanyol registrada a la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic va ser, segons el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, una "incitació a l'odi" que no ha de "quedar impune". "No hi ha el menor dubte que va ser una incitació a l'odi", ha indicat el ministre en declaracions als mitjans espanyols durant la reunió de titulars d'Interior de G-6 (Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Polònia i Espanya) al castell de Moritzburg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Comissió Antiviolència va anunciar ahir que remetrà els fets a la Fiscalia General de l'Estat perquè estudiï si són constitutius de delicte. Segons el ministre, d'acord amb la llei, aquestes actituds no estan tipificades com a delicte, però sí que mereixen sancions de tipus administratiu. El que va passar va ser "un escarni contra el cap de l'Estat i l'himne nacional", va afegir Fernández Díaz, que a més "va ofendre" milions d'espanyols. "Hi ha milions d'espanyols, entre els quals humilment m'incloc, que ens sentim profundament dolguts davant aquesta actuació contra el rei i contra l'himne", ha insistit el ministre.

Fernández Díaz ha rebutjat també l'actitud de "certs dirigents polítics catalans" que s'han manifestat en contra d'adoptar qualsevol mena d'acció després dels incidents o que "pretenen que no es castiguin aquestes accions". "Jo els faig la reflexió següent: com se sentirien si es produís una acció similar contra l'himne de Catalunya o contra l'himne del País Basc?", ha argumentat el titular d'Interior.

El ministre ha assegurat que certes actituds "no poden quedar impunes" i ha recordat que tal com se sancionen en els estadis actituds racistes o insults per qüestions de religió o ètnia cal actuar també contra "les ofenses als símbols d'Espanya".

stats