Política 19/09/2017

La notificació del TC no ha arribat a tots els membres de la Sindicatura Electoral

Fonts de l'organisme afirmen que un cop requerits personalment compareixeran en 48 hores

Ara
1 min
Una urna electoral

BarcelonaEls cinc membres de la Sindicatura Electoral encara no han estat notificats pel Tribunal Constitucional. Malgrat els anuncis de requeriments, dos dels seus membres titulars encara no han rebut la notificació de l'alt tribunal que els obligava a comparèixer en 48 hores. Fonts de l'organisme insisteixen que aquest tipus de notificacions han de ser entregades personalment en mà i signades per la persona que les rebi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons expliquen fonts de la Sindicatura a l'ARA, un dels seus membres la va rebre dissabte, juntament amb la notificació de la suspensió de la llei del referèndum, i dos membres més han rebut aquestes mateixes notificacions aquest dimarts. Els dos titulars restants encara no han rebut res per part del TC.

Els membres de la Sindicatura tenen la voluntat de comparèixer davant el Constitucional a través d'un escrit dins les 48 hores següents. Aquest dimarts, doncs, era l'últim dia que ho podia fer el membre que va rebre la notificació dissabte. En aquesta compareixença, segons les mateixes fonts, s'explicaran els acords que han pres fins ara.

La Sindicatura Electoral té la funció d'exercir d'àrbitre durant el referèndum i d'assegurar que el Procés tingui garanties. Fins ara s'han encarregat del sorteig a les meses electorals, d'acreditar les organitzacions que volen fer campanya o de delegar a les sindicatures provincials l'acreditació d'apoderats i interventors.

Les querelles encara no han estat admeses a tràmit

D'altra banda, la fiscalia ha presentat una querella contra els cinc membres de la Sindicatura i els ha acusat de desobediència, malversació de fons públics i usurpació de funcions. Tanmateix, el tribunal d'instrucció de Barcelona corresponent encara no l'ha admès a tràmit.

stats