Política 12/08/2014

Ortega: "Si l'Estat posa totes les traves per votar el 9-N hi haurà un altre 9-N a la cantonada"

La vicepresidenta no creu que ERC s'oposi a un "ajornament" si el TC tomba la convocatòria, perquè no pot demanar al Govern que trenqui amb la legalitat

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest dimarts que "si l'Estat posa totes les traves" per impedir que els catalans puguin votar el 9-N, "hi haurà un altre 9-N a la cantonada". En declaracions a RAC1, Ortega s'ha mostrat "convençuda que Catalunya votarà", i "si per alguna raó no es pogués votar aquest 9 de novembre", es faria més endavant. És a dir, si la consulta topés amb algun "impediment jurídic" que la impossibilités, "amb això no es mataria l'anhel de Catalunya de poder votar, amb això s'ajornaria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que ha descartat de nou Ortega és que el Govern posi urnes encara que el TC veti la convocatòria, i està "convençuda" que ERC no s'oposarà a un ajornament de la votació. "No crec que cap força política que tingui voluntat de govern, que no sigui residual, demani al Govern que actuï al marge de la legalitat", ha raonat. Ha defensat que cal "fer les coses bé". "No deixem cap esquerda perquè ningú pugui qüestionar ni el resultat ni el procés", ha afegit. "Com a Govern, no podem actuar al marge de la llei", ha remarcat.

D'altra banda, en la batalla jurídica per fer possible el 9-N, la vicepresidenta no ha descartat que el Govern acabi apel·lant a la legalitat internacional. Pel que fa al document de 23 reclamacions que Artur Mas va plantejar el 30 de juliol a Mariano Rajoy a la Moncloa, Ortega ha explicat que al setembre es tornarà a reunir discretament amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i espera "poder avançar en alguns aspectes".

stats