Política 13/12/2013

El Parlament ja tramita la petició al Congrés per convocar un "referèndum consultiu"

La proposta per celebrar una consulta "acordada" amb l'Estat es votarà al gener a la cambra catalana i es debatrà al febrer a les Corts

Ara
1 min
Artur Mas ahir a l'hemicicle del Parlament. Al fons, a l'esquerra de la imatge, el diputat d'ICV-EUiA, Joan Mena, amb una kufia, el mocador dels palestins.

BarcelonaEls grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP han registrat aquest divendres la proposta per demanar al Congrés la competència per poder convocar un "referèndum consultiu" a Catalunya. La proposició de llei, d'un sol article, es votarà en lectura única al Parlament en un ple al mes de gener i s'enviarà a les Corts, on es debatrà ja al febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, la proposició de llei estableix que "es delega a la Generalitat de Catalunya la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum consultiu perquè els catalans i catalanes es pronunciïn sobre el futur polític col·lectiu de Catalunya, a partir dels termes que s'acordin amb el govern de l'Estat". La proposta especifica que el referèndum "s'ha de convocar i celebrar abans que finalitzi l'any 2014" i que la convocatòria "la farà el Govern de la Generalitat".

Després de posar-se d'acord amb la data i la pregunta de la consulta, els partits no han trigat ni un dia a entrar la proposició de llei al registre del Parlament.

stats