Política 09/12/2012

La presidenta de l'ANC demana a CiU i ERC que fixin una data per a la consulta però que encara no la facin pública

Carme Forcadell apunta que la consulta s'hauria de celebrar "al més aviat possible"

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha dit aquest diumenge, en una entrevista a Catalunya Informació, que la consulta per l'Estat propi "s'ha de fer ràpid perquè el país està vivint una tensió que no es pot perllongar", i ha posat un termini màxim de dos anys per a la seva celebració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de fer-la al més aviat possible, però amb garanties de guanyar-la", ha dit Forcadell, que ha suggerit que ERC i CiU haurien d'acordar una data per a la consulta abans de formar govern, "però no cal fer-la pública", ha dit, "s'ha de treballar dur i aquell és l'objectiu, mostrar les cartes també té inconvenients".

Sobre l'esborrany de llei d'educació que ha presentat el ministre Wert, Forcadell ha dit que "ja sabem quin és l'objectiu del PP, pretenen fer desaparèixer la llengua, la cultura i la identitat catalanes". Per això, segons la presidenta de l'ANC, "no ens hem de distreure, hem d'aconseguir la independència i no ho hem de perdre de vista", i ha alertat que "cada vegada la pressió serà més i més forta, hem d'estar preparats". Pel que fa a la proposta del ministre Wert, ha dit que "hem de fer insubmissió i desobediència".

stats