Política 13/09/2013

L'Associació de Militars Espanyols planteja dividir Catalunya en dos estats

L'AME, que acusa el govern i el Parlament espanyols de no plantar cara al sobiranisme, suggereix la partició de Catalunya amb un estat "per als catalans que se senten espanyols"

Ara
1 min

BarcelonaL'Associació de Militars Espanyols (AME), que dies després de la Diada del 2012 va generar una enorme controvèrsia en demanar que el president Mas fos detingut i jutjat per altra traïció, ha emès aquest divendres un comunicat on, després d'acusar el Govern i el Parlament de Catalunya de "sedició", i de lamentar la inacció del govern i el Parlament espanyols per frenar el sobiranisme, demana a les "altes magistratures espanyoles" que, si arriba el moment de la independència, defensin "per dignitat i coherència" la partició de la "regió de Catalunya" en dos estats: un per als catalans independents i un altre per als "catalans que se senten espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu comunicat l'associació qualifica d'"inadmissible i intolerable" que representants de l'Estat convidin els ciutadans a assistir a actes independentistes. L'AME no dóna noms, però probablement es refereix als membres de diferents formacions del Congrés i el Senat que fa uns dies van celebrar un acte reivindicatiu de suport a la Via Catalana. Amb un llenguatge militar propi d'altres temps, l'AME acusa el Parlament català de cometre un "flagrant delicte d'alta traïció", i denuncia, sense citar-lo, el govern espanyol per no haver frenat les iniciatives sobiranistes.

Els militars comparen l'actitud dels "poders públics" actuals, qua qualifiquen d'"esperpèntica i indigna", amb l'acció, "molt més espanyola", del govern de la Segona República davant la Generalitat. La nota de l'AME acaba preguntant a "les altes magistratures" espanyoles si, atès que no actuen per frenar el sobiranisme, tindran la "dignitat i coherència" de proposar una "partició de la regió de Catalunya" en dos estats, un dels quals acolliria els "catalans que se senten espanyols".

stats