Política 17/04/2015

Solidaritat s'obre ara a sumar-se al full de ruta de CDC i ERC si s'hi fan retocs

Planteja que primer es declari la independència en els mesos posteriors al 27-S i després s'aprovi la nova Constitució

Ara
1 min
El secretari d'organització de SI, Uriel Bertran, durant l'Assemblea Nacional del partit / ARA

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) està disposada a sumar-se al full de ruta independentista que han acordat Convergència i ERC. Després d'acollir-lo inicialment amb molt d'escepticisme, SI ha formulat ara una "proposta d'adhesió al full de ruta", a la qual ha tingut accés l'ARA, en què es mostra disposada a sumar-s'hi si se'n negocien les esmenes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'entrada, SI proposa que els partits sobiranistes concorrin a les eleccions del 27 de setembre amb el compromís de "declarar la independència de forma unilateral, digui el que digui l'estat espanyol, en els primers mesos de la pròxima legislatura". Posteriorment, caldria "desplegar les eines del nou estat, redactar la nova Constitució catalana entre tots els actors polítics representatius del país" i finalment "sotmetre-la a referèndum". L'acord CDC-ERC, avalat per l'ANC, Òmnium i l'AMI, preveu un període de 18 mesos fins a la celebració d'un referèndum sobre la nova Constitució catalana i la posterior proclamació de la independència.

Segons SI, "vincular l'aprovació de la independència a l'aprovació d'una Constitució no és el més convenient, atès que hi haurà ciutadans que voldran aprovar la independència però no compartiran alguns dels elements que pugui incorporar la nova Constitució". A més, assenyala el document, "condicionar l'aprovació de la Constitució catalana a l'aprovació de la independència farà que una part dels catalans que s'oposen a la independència no participin del debat constitucional mentre no siguem independents".

Aquest dissabte, el secretari general de SI, Uriel Bertran, i l'alcaldable per Barcelona Ignasi Planas faran pública la proposta, que enviaran a tots els actors implicats en l'elaboració del full de ruta perquè la tinguin en consideració.

stats