Política 30/07/2014

Desenes d'unionistes es manifesten davant la seu de CDC a Barcelona

Els concentrats, convocats per Somatemps, han llençat ous contra la seu i han esquinçat una estelada

Agències
1 min
Un aspecte de la concentració / EFE

BarcelonaDesenes de persones s'han manifestat aquest dimecres davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Barcelona per expressar la seva indignació després de la confessió de l'expresident Jordi Pujol que la seva família tenia comptes a l'estranger. L'acte havia estat convocat pel grup unionista Somatemps, creat amb l'objectiu de "redescobrir la catalanitat hispànica, que trenqui el discurs maniqueu del secessionisme". Alguns dels concentrats pertanyien a formacions i grups ultres, com Democracia Nacional, Falange, VOX i el Casal Tramuntana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifestants s'han concentrat davant la seu del partit, al carrer Còrsega de Barcelona, que ha estat tallat durant una hora. Els concentrats han llançat ous contra la façana de la seu de CDC i han esquinçat una estelada. Diverses furgonetes dels Mossos protegien l'edifici. Els concentrats duien pancartes on es llegia, en català però amb faltes d'ortografia 'Família Pujol i TV3, prou corrupció, prou manipulació', 'Catalunya és hispanitat' i 'El nacionalisme ens roba'

L'acte espanyolista s'havia convocat per denunciar "la corrupció endogàmica en la casta política nacionalista" i per reclamar "una regeneració immediata de la classe política catalana i la finalització de les accions de l'autodenominat procés d'independència, que mancat de qualsevol autoritat moral sobre la societat catalana".

stats