Política 08/03/2013

El jutge burxa en el paper de la infanta Cristina a Nóos

El magistrat vol saber si la filla del rei va assistir a les assemblees de l'Instituto

Ara
2 min
La infanta Cristina podria perdre els privilegis

BarcelonaEl jutge Castro, que dirigeix la investigació pel cas Nóos, ha demanat aquest divendres 36 noves citacions, entre elles les de l'assessor de la Casa del Rei, José Manuel Romero, i la del vicesecretari d'estudis del PP, Esteban González Pons. Però el més significatiu de les noves accions posades en marxa pel magistrat és el fet d'haver reclamat les actes de les diferents assemblees de l'Instituto Nóos. Castro vol saber on van tenir lloc les reunions i, sobretot, qui hi va assistir. El motiu: conèixer si la infanta Cristina va anar a alguna d'aquestes juntes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En els interrogatoris celebrats fins ara, el jutge ja ha preguntat en més d'una ocasió si la infanta Cristina havia assistit a les assemblees de l'Instituto. Però l'autoanomenat sindicat ultradretà Manos Limpias ha sol·licitat al jutge proves que demostrin si la infanta acudia o no a aquestes reunions. És per això que, aquest divendres, en la seva nova interlocutòria, el jutge Castro ha demanat tota la documentació de les actes de l'Instituto Nóos a qui era secretari de l'entitat, Miguel Tejeiro, segons informa Enric Borràs. La informació sol·licitada abraça el període del 23 de setembre del 2003 al 19 d'octubre de 2004.

En la interlocutòria, Castro demana si en les assemblees van intervenir "la totalitat dels membres que integraven l'associació Instituto Nóos" i a quin lloc es van celebrar. No menciona, per tant, la infanta en cap moment, però l'abast de la pregunta és obvi. El magistrat també demana a l'exsecretari de l'entitat que digui qui era la persona que va firmar una de les actes en nom del secretari de les infantes, Carlos Garcia Revenga. Durant la seva declaració davant del jutge Revenga va assegurar que la firma que constava com si fos seva era, en realitat, falsa.

stats