EL CAS DELS ESPIES
Política 21/06/2013

Rubén Romero: "Camacho sabia que la gravació a La Camarga es feia i la va consentir"

Rubén Romero, advocat d'un dels imputats en el cas Método 3, afirma que l'agència va reservar i pagar el restaurant

Albert Martín Vidal
3 min

Rubén Romero és advocat d'un dels detinguts arran del cas Método 3, Alejando Borreguero. Ni ell ni el seu client estan satisfets de l'acord entre l'agència i Camacho per tancar el cas que deia que volia que s'aclarís fins a les últimes conseqüències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord de dimecres tanca el cas en què està imputat el seu client.

No. El meu client no necessita ser perdonat de res perquè no ha fet res. L'acord és estrany: "Jo no vaig ser, van ser uns altres, però accepto la culpa i pago, que no pago jo, paga un altre, i a canvi d'això m'ho perdonen tot". L'acord fa referència al procediment civil, però el tema penal és diferent, tinc una tesi diferent.

Què va fer Alejandro Borreguero el 7 de juliol del 2010?

El dia abans del dinar de Camacho i Álvarez a La Camarga, es va fer la reserva des de Método 3.

Està acreditat això que diu?

Sí, des del meu punt de vista; però hi ha secret de sumari. Reserven el dinar el dia 6, i el dia 7, abans del dinar, Borreguero hi va per veure el reservat i posar a la taula el gerro amb la gravadora. La va encendre a l'agència i naturalment va començar a enregistrar aleshores. Està gravat tot: se sent com diu que té la reserva de Sánchez-Camacho, com s'hi presentava com a assistent seu, com va pagar el dinar i com va dir al restaurant que avisessin Camacho que qui havia reservat la taula també havia pagat perquè no es pagués dos cops.

¿Ha sentit la gravació?

No. Està al jutjat i se sentirà sempre que no l'hagin tallada, cosa que faria de la gravació una prova viciada.

Qui va fer la reserva?

Método 3. Però la clau és qui va pagar: el meu client. Método 3 va reservar i pagar el dinar. Si jo vaig a dinar i veig que ha pagat algú que no conec, em preocupo, però el 7 de juliol del 2010 i no tres anys més tard.

A més de la paraula del seu client, i potser la gravació, ¿hi ha factura o algun document que provi que el seu client va pagar aquell dinar?

[Somriu] Tinc l'esperança que la prova estigui en la causa.

Quina funció tenia el seu client?

Era el becari, el noi dels encàrrecs. Tenia 22 anys.

Com ha afectat això el seu client?

Amb 24 anys va estar tres dies pres per fer el que li van manar. Quan es va fer l'entrada i escorcoll li van fer un paseíllo emmanillat al carrer on treballava, amb policies i televisió. I la tercera desgràcia és veure com es tanca l'assumpte, quan una representant dels ciutadans deia que volia arribar al fons de la qüestió.

Camacho sabia què li explicaria Victoria Álvarez, examant de Jordi Pujol Ferrusola, aquell dia.

Em baso en indicis racionals. No puc arribar a cap altra conclusió: Camacho sabia perfectament que la gravació es feia, i la va consentir, i aquesta feina va ser encarregada pel PP amb el seu vistiplau. I quan veig un acord com aquest, tan estrany, em reafirmo en la meva conclusió. Si jo estigués equivocat seria interessant que la senyora Sánchez-Camacho volgués arribar al fons de la qüestió. I al fons no s'hi arriba amb una manta de 80.000 euros.

La seva tesi és que ella va fer el dinar per obtenir informació sobre presumptes delictes dels Pujol.

Un temps després va sorgir un informe apòcrif que sembla que venia de la UDEF en què es parlava d'evasions fiscals dels Pujol. Això va ser ventilat per Camacho l'any passat, però ho sabia molt abans. No sé si va posar-ho en coneixement de la fiscalia. En un partit tan interessat a destapar casos de corrupció com el PP és estrany que no digués res abans.

Pot provar les acusacions?

Generalment els delinqüents no fan escriptures reflectint actes delictius; se'ls sol descobrir per la incoherència en les declaracions. Jo tinc la versió del meu client, coherent, i la convicció que si s'estan investigant unes gravacions, existeixen, i allà hi ha el que es va enregistrar.

¿Té constància que la gravació estigui a la venda?

No.

¿Què pensa fer?

Esperaré que s'aixequi el secret de sumari. I si tot queda en secret em plantejaré interposar accions penals contra aquesta senyora per un delicte de denúncia falsa.

Per què hauria fet això?

No sóc polític, però aquí hi ha hagut moltes coses, hi va haver un 11 de Setembre, unes eleccions... I això va coincidir amb el cas Bárcenas.

Vol una indemnització?

Si la dignitat presumptament agredida de Camacho val 80.000 euros, la del meu client val igual o més: quatre dies detingut sense fer res.

¿Si s'arriba a un acord per indemnitzar el seu client ho farà públic?

Dependrà d'ell.

stats