Política 31/07/2014

La denúncia contra Pujol inicia els tràmits a Barcelona, a l’expectativa de Ruz

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa querella presentada pel sindicat Manos Limpias aquest dilluns contra Jordi Pujol ha recaigut en el jutjat d’instrucció 31 de Barcelona. La seva titular serà ara l’encarregada de decidir si l’arxiva o l’admet a tràmit i comença a investigar. Manos Limpias creu que Pujol podria haver comès un delicte fiscal, suborn, tràfic d’influències, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat en document públic i malversació de fons públics, i considera que la seva dona, Marta Ferrusola, podria haver estat “còmplice i encobridora”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts judicials apunten que un dels primers tràmits podria passar per demanar a la fiscalia un informe per saber si té o no competència per assumir el cas o s’hauria d’inhibir a favor del jutge Pablo Ruz, de l’Audiència Nacional, que ja investiga els comptes d’un dels membres de la família, Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident.

Ruz prendrà declaració el 15 de setembre al fill de Pujol per blanqueig de capitals i delictes contra la hisenda pública i intenta relacionar-ho amb la confessió del pare. En cas que la jutge s’inhibís, tota la causa contra la família Pujol acabaria en mans de l’Audiència Nacional. Fonts pròximes al cas van explicar ahir a l’agència Efe que Manos Limpias podria demanar que Jordi Pujol declarés a Barcelona abans que el cas es remetés a Madrid. Entre altres aspectes, el sindicat considera acreditats els negocis d’empreses vinculades a la família de Pujol, que suposadament s’haurien beneficiat de concessions públiques per part de la Generalitat de Catalunya.

stats