Societat 04/12/2012

L'ANC sobre la reforma de Wert: "No havien arribat mai tan lluny perquè mai no havíem estat tan a prop d'assolir la llibertat"

L'entitat creu que l'avantprojecte és "l'atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista"

Acn
2 min

Barcelona"Mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària perquè mai no havíem estat tan a prop d'assolir la nostra llibertat." Així ha reaccionat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) davant l'esborrany de reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, "un atac covard", assenyala, que s'ha presentat després de les eleccions.

L'ANC afirma que es tracta de "l'atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista", i creu, en aquest context, que es fa més evident que la independència és "l'única solució possible i desitjable per a la supervivència cultural i econòmica del país". Aposta, a més, per la via de la desobediència civil com a "única resposta possible".

L'ANC considera que l'esborrany de reforma educativa de Wert "respon a l'estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l'Estat de menyspreu i residualització de la llengua catalana", sobretot pel que fa la immersió lingüística, apunta.

Per l'entitat, l'avantprojecte de llei "no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i la divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya".

L'ANC assenyala que "l'única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara".

Per la plataforma, que crida a participar en les mobilitzacions de Somescola.cat, "els atacs i les dificultats són un impuls per treballar encara més persistentment per la construcció d'un nou país, un projecte il·lusionant i inclusiu que compta amb tots els catalans i les catalanes".

stats