AJUTS A LES FAMÍLIES
Societat 13/02/2011

Entitats familiars adverteixen a Mas que incomplirà el programa electoral si retira les ajudes per fill

El president del Grup d'Entitats Catalanes de la Família ha dit que qualsevol retallada dels ajuts per fill serà un "incompliment flagrant" del programa de CiU. També ha dit que aquesta retallada va en la línia contrària del que estan fent els governs europeus.

Efe
1 min

BarcelonaEl president del Grup d'Entitats Catalanes (GEC) de la Família, Daniel Arasa, ha advertit avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que qualsevol reducció o supressió de les ajudes per fill suposaria un "incompliment flagrant" del programa electoral de CiU. Arasa recorda que el programa electoral de CiU anava precisament en el sentit contrari, ja que es comprometia a augmentar aquestes ajudes. Ha recordat també que els governs europeus han optat precisament en aquests moments de crisi econòmica per mantenir les ajudes a les famílies.

"Artur Mas va desesperat amb la situació de les finances de la Generalitat. Només així s'entén aquest globus sonda del govern català dirigit a preparar el camí per suprimir la prestació per fill en les ajudes a la família", ha assegurat, en un comunicat. Daniel Arasa també ha criticat que el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, hagi anunciat un projecte de llei conjunt per les famílies nombroses i monoparentals, ja que considera que són dues realitats molt diferents que no es poden tractar de la mateixa manera.

Aquestes declaracions arriben després que el secretari de Família anunciés divendres a RAC1 que veu molt difícil seguir pagant les ajudes a les famílies. Fins ara els pares d'infants de 0 a 3 anys rebien una ajuda de caràcter universal de 625 euros l'any. Les famílies monoparentals i nombroses amb fills menors de sis anys en reben 745. La Generalitat va anunciar que el pla d'austeritat també afectarà a les ajudes que es limitaran a les famílies amb rendes més baixes i als tipus de família més fràgils.

stats