Publicitat
Publicitat

Adylkuzz: així es diu el virus que amenaça amb un segon ciberatac massiu

Els experts apunten que les conseqüències podrien ser pitjors que les del WannaCry, però cap govern o autoritat internacional ha confirmat l'alerta

Encara no ha passat una setmana des que va començar el ciberatac del WannaCry, però els experts avisen que el programa maliciós ja té un successor. La companyia de ciberseguretat Proofpoint ha alertat que ja hi ha diversos virus que, amb una estratègia similar, estan infectant ordinadors d'arreu del món. El més temut es diu Adylkuzz, i el va descobrir l'empresa aquest dilluns. El programa fa servir la mateixa escletxa de Windows que el WannaCry, però infecta els ordinadors de manera encara més sigil·losa.

Segons els experts de Proofpoint, aquest 'malware' passa desapercebut i els usuaris tan sols noten que el funcionament de l'equip és més lent. Mentrestant, el programa crea de manera "invisible" unitats d'una moneda digital anomenada 'monero'. Com que el virus infecta de manera massiva molts equips, aconsegueix formar una xarxa d'"ordinadors zombis" que treballen per als atacants amb l'objectiu de crear més criptomonedes. Un dels directius de Proofpoint explicava a Reuters que els 'hackers' ja han aconseguit més d'un milió de dòlars amb aquesta tècnica.

Segons experts consultats per Reuters, aquest nou atac ja hauria infectat més de 200.000 ordinadors arreu del món. "Encara no en sabem l'abast, però podem parlar de centenars de milers d'ordinadors", ha assegurat el vicepresident de Proofpoint, Robert Holmes, en declaracions a l'agència AFP. Tot i així, cap govern o autoritat internacional internacional ha confirmat aquesta amenaça.

Més continguts de

l'e
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT