Societat 20/03/2011

Barcelona ja té un monument als gais i lesbianes represaliats

Hereu afirma en la inauguració que Barcelona diu que mai oblidarà a les víctimes de la discriminació

Acn
2 min
Inauguració del monument en memòria dels gais i lesbianes i de les persones transexuals perseguides i que han estat víctimes de repressió

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest diumenge el monument en memòria dels gais i lesbianes i de les persones transexuals perseguides i que han estat víctimes de repressió. Després de la polèmica sobre la seva possible ubicació a la Sagrada Família, el monument s'ha ubicat al costat de l'entrada per l'Avinguda del Marquès de l'Argentera al Parc de la Ciutadella. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha afirmat en la inauguració que Barcelona diu amb aquest monument que mai oblidarà a les víctimes de la discriminació. Així mateix, ha dit que encara queda un trajecte per avançar i fer que la igualtat sigui quotidiana i creure que tots som iguals. Aquest monument és una vella reivindicació del moviment de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) i té la forma triangular amb unes mides de 4 metres per 3 i per 3. A la pedra s'hi pot llegir: "En memòria dels gais, les lesbianes, i les persones transsexuals que han patit persecució i repressió al llarg de la història". La forma triangular, com ha explicat Hereu, ha persistit com a símbol d'aquest col·lectiu des que el van fer servir en els camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial.

Hereu ha destacat que mai oblidaran la gent que avui ha fet possible que hi hagi aquest espai de llibertat, reconeixement i homenatge. "Avui tots plegats volem emetre un missatge que no oblidarem mai a la gent que va lluitar perquè es pugui gaudir de molts drets des de la llibertat". Ha afirmat que s'ha de recordar a la gent que ho va donar tot per la llibertat i ha posat com exemple que des del consistori es pugui casar a gais, lesbianes i transsexuals des de la normalitat. Ha ressaltat que el monument "és una declaració d'intencions de que Barcelona mai oblidarà".

L'alcalde ha dit que encara queda un trajecte per avançar i aconseguir que la igualtat sigui quotidiana i creure que tots som iguals. "Hem de recordar que al Mar Mediterrani hi ha molts països que aquest acte no es podria fer", ha assenyalat. Per això, l'alcalde de Barcelona ha declarat que la democràcia ha d'avançar en la mediterrània perquè "serà així com es podrà fer reals la igualtat entre persones diferents".

stats