SOCIETAT
Societat 04/11/2012

Cap de setmana sense castells de nou

La pausa de les colles grans aquest cap de setmana ha permès valorar les construccions de les colles mitjanes

Efren Garcia
2 min
Dos de vuit amb folre dels Castellers de Lleida

Mataró @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Aquesta setmana les colles mitjanes han estat protagonistes a falta de grans construccions. Els Capgrossos de Mataró han descartat els dos castells de nou pisos que tenien previstos a la diada de la colla mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fallat en l’intent de quatre de nou sense folre provat a Vila-Rodona. Els Castellers de Lleida han provat per segon cop a la seva història el tres folrat però enguany han arribat justs d’assaigs per fer realitat l’ascens de nivell.

Doble ensopegada dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró han tancat l’any amb una diada per a l’oblid. Han desplaçat la seva diada al centre comercial Mataró Park per evitar la pluja però l’emplaçament no era el millor i la sort no els ha donat la cara. Han iniciat l’actuació provant el quatre de vuit amb agulla però l’espadat s’ha trencat molt prematurament. Descartats ja els castells de nou, els mataronins han descarregat el cinc de vuit com a millor construcció i quan provaven d’arrodonir l’actuació amb el pilar de sis han tornat a ensopegar amb una segona llenya.

A les portes del tres de nou

Després de descarregar el quart dos de vuit de la temporada, els Castellers de Lleida han buscat a Mataró el primer castell de nou pisos de la colla. Si bé l’intent no ha semblat agosarat, els ilerdenses han quedat lluny de coronar-lo: han desmuntat el tres quan els dosos es col·locaven. En canvi, els Castellers de Badalona, la tercera colla a plaça, han aprofitat la diada amb més fortuna. Han descarregat el tercer dos de set de l’any, potser el més ben plantat dels que ha provat enguany.

Sense sort a la revàlida

La diada de Vila-Rodona no ha servit aquest cop perquè la Colla Vella dels Xiquets de Valls arrodonís una temporada que els ha deixat molt grans resultats. La jornada presentava un únic atractiu, el quatre de nou sense folre. La Vella ha desmuntat tres peus del castell a la segona ronda i al tornar-hi a la tercera han arribat a col·locar el pis de dosos. El castell ha arribat molt castigat al moment culminant i ha acabat cedint per un pis de sisens molt deformat quan l’acotxador ja es col·locava.

Reus descarrega el primer cinc de vuit

Els Xiquets de Reus van descarregar dissabte el primer cinc de vuit de la seva història. Els Xiquets van plantar la catedral dels castells setze anys després de coronar-la per primer i únic cop. La diada dels reusencs va ser rodona, a banda del cinc de vuit, van descarregar el segon dos de vuit folrat de l’any, tancant així una diada realment extraordinària.

Els grans espadats d’última hora

Si bé els Capgrossos han ensopegat amb els dos pilars que han provat avui, la jornada ens ha premiat amb dues sorpreses d’última hora. Els Castellers de Terrassa han celebrat la diada de la colla descartant el dos folrat però consolidant el quatre de vuit. Han posat la cirereta a la diada completant, en el primer intent, el primer pilar de sis del seu historial. Els Nens del Vendrell també han coronat l’espadat però no l’han pogut descarregar exitosament.

stats